<< Terug

Ragoutbakjes met champignon ragout

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2018/kerst/kerstragoutbakjes600.jpg

Ragout is voor mij een typisch lunch gerecht tijdens de kerst. Het laat mij terug denken aan mijn kinderjaren en de speciale momenten rond de kerst. Ik moest dit jaar dan ook een eigen recept maken voor de ragout. Geniet ervan!

Ingrediënten:

Ragout:

  • Het groen van een bosui
  • ½ blokje kippenbouillon (Knorr FODMAP)
  • 50 gram plantaardige boter
  • 600 gram bloem
  • 250 champignons (uit blik FODMAP)
  • 0,5 liter water

Bereiden:

  1. Snij het groen van de bosui en laat de champignons uit blik uitlekken.
  2. Zorg ondertussen dat er een halve liter water klaar staat met het halve bouillonblokje.
  3. Weeg de boter en de bloem af.
  4. Als alles klaar staat begin je met het verhitten van een pan.
  5. Doe de boter in de pan, hierna de bosui en de champignons.
  6. Blijf goed roeren en voeg om de beurt de bloem en de bouillon toe tot het een mooi geheel is.
  7. Blijf goed roeren om te voorkomen dat je ragout aanbrand.
  8. Haal de ragout van het vuur als het een geheel is en plaats het met een lepel in de bladerdeegbakjes.
  9. Eetse!

Bladerdeegbakjes:

  1. Haal de bladerdeeg ruim van te voren (een aantal uur) uit de vriezer zodat ze kunnen ontdooien.
  2. Rol het deeg een klein beetje uit met een deegroller.
  3. Doe cupcake vormpjes in de bakvorm zodat ze niet aan de randen blijven plakken.
  4. Vouw de balderdeeg in de vorm en knip eventueel uitstekende punten af.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  6. Bak de bakjes in 15-20 minuten gaar.

Bereid ondertussen de ragout.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 19-12-2018 om 08:32.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.