<< Terug

Basis cruesli voor 1 week

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2018/cover_images/Basis_cruesli.JPG

Ik wissel cruesli vaak af met cornflakes uit de winkel. Het nadeel van alles glutenvrij moeten eten is dat je enorm veel suiker binnen krijgt. Het fijne van de “eigen cruesli” is dat het voedzaam is. Je doet er zelf in waar je trek in hebt, je kunt het zo ver en zo veel uitbreiden als je zelf wilt. Met de basiscruesli doe ik ongeveer een werkweek en voeg iedere dag iets anders toe. Net waar ik zelf trek in heb.

Ingrediënten:

  • 3 handjes walnoten
  • 2 handjes pecannoten
  • 1 theelepel zonnebloempitten
  • 1 theelepel pompoenpitten
  • 1 theelepel ahornsiroop
    Oven: 160 graden 40 minuten

Bereiden:

  1. Verwarm de oven op 160 graden.
  2. Pak een schone theedoek en een fles olijfolie, of iets anders waar je mee kan stampen.
  3. Leg de walnoten, pecannoten, zonnebloempitten en pompoenpitten in het midden van de theedoek.
  4. Vouw de theedoek dicht zodat alle noten bedekt zijn.
  5. Stamp vervolgens met de olijfoliefles op de noten zodat ze worden gebroken. Heerlijk als je een drukke dag hebt gehad en je even wilt uitleven.
  6. Bedek de bakplaat met bakpapier.
  7. Giet de noten op het midden van de bakplaat.
  8. Strooit een theelepel ahornsiroop over de noten.
  9. Als de oven is voorverwarmd plaats je de bakplaat in de oven.
  10. Schep de noten iedere 10 minuten om, om verbranden te voorkomen.
  11. Na 40 minuten haal de cruesli uit de oven en laat je het afkoelen. Stop de cruesli na het afkoelen in een luchtdichte doos.

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 04-11-2018 om 18:22.

Reacties:

Erna schreef op 24-03-2019 om 04:26:
Heerlijk


Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.