<< Terug

Minestrone soep

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2018/Soep/Minestronesoep.jpg

Minestrone soep vind ik een typische wintersoep. Hij is goed gevuld en is een lekkere maaltijdsoep. Het fijne van deze soep is dat de smaken goed bij elkaar komen. De 100 gram sperziebonen vallen binnen de FODMAP-norm.

Ingrediënten:

  • 2 liter kippenbouillon (2 blokjes Knorr FODMAP)
  • 4 wortelen
  • 3 aardappelen
  • een halve courgette, max. 70 gram courgette per inname (FODMAP)
  • het groen van een bosui
  • 100 gram sperziebonen
  • ongeveer 560 gram tomaten
  • 1 rode paprika
  • 150 gram glutenvrije pasta
  • zout, peper en Italiaanse kruiden

Bereiden:

  1. Kook water en doe de kippenbouillon erin.
  2. Snij de courgette, de bosui, de paprika en de tomaten. Deze groente gaan als eerste in de pan.
  3. Snij daarna de wortelen en sperziebonen.
  4. Schil de aardappelen en snij deze in blokjes ter grote van dobbelstenen.
  5. Doe een beetje boter in de soeppan en doe hier de courgette, paprika, bosui en tomaten bij.
  6. Zorg ervoor dat de groente een beetje zacht wordt, blijf wel goed roeren zodat het niet aanbrand.
  7. Voeg nu de aardappelen toe.
  8. Laat de soep een beetje doorkoken.
  9. Pak de staafmixer en haal deze een aantal keer door de soep. Hierdoor zal de soep beter binden en een geheel vormen.
  10. Voeg nu de wortelen, sperziebonen en de pasta toe.
  11. Voeg nu voor de smaak zout, peper en Italiaanse kruiden toe.
  12. De heerlijke soep is na ong. 20 minuten klaar om te serveren en van te genieten!

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 21-01-2019 om 09:29.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.