<< Terug

Gevulde courgette

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2018/Diner/Gevulde_courgette.jpg

Gevulde courgette is een ideaal recept als je niet lang in de keuken wilt staan. De producten hoeven maar kort te bakken en de oven doet het meeste werk. Een makkelijk gerecht voor een doordeweekse avond.

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • Het groen van een bosui
  • 100 gram spinazie
  • 2 tomaten
  • Spekjes.

Bereiden:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snij de courgette door midden, zodat je een bootje krijgt.
  3. Haal de zaadlijsters uit de courgette en snij dit in kleine stukken.
  4. Plaats de courgettebootjes met een klein beetje olijfolie in de oven zodat ze alvast kunnen garen.
  5. Snij de paprika, het groen van de bosui en de tomaten.
  6. Doe de spekjes in de pan en voeg hierna de groente toe.
  7. Als de groente klaar is kan het in de bootjes worden geplaatst.
  8. Zet de courgettebootjes voor 20 minuten in de oven om verder te laten garen.
  9. Kook ondertussen het water voor de rijst en kook de rijst.
  10. Als de courgettebootjes gaar zijn en de rijst ook kan het bij elkaar worden gegeten.
  11. Eet smakelijk!

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 28-12-2018 om 11:41.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.