<< Terug

Citroenkip uit de tajine voor 2 personen

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2018/cover_images/Citroenkip_taijine.JPG

Het koken uit de tajine vind ik altijd iets exotisch hebben. Het is weer eens wat anders en je producten worden heerlijk mals. Ik heb een vrij kleine tajine en om een goed vullende maaltijd te maken heb ik dit keer de rijst apart gekookt, maar wel in dezelfde stijl. Hierdoor kan je het gewoon samen eten.

Ingrediënten:
Tajine:

  • Half blokje kippenbouillon (Knorr), in 100ml water
  • Halve citroen
  • Halve paprika
  • Halve courgette
  • 2 handjes taugé
  • 1 aubergine
  • Groen van 1 bosui
  • 2 kippenpoten
  • Een scheutje zout
  • Een scheutje peper
  • Een eetlepel komijn
  • Een eetlepel kerrie

Kruiden voor de kip:

  • Klein beetje zout
  • Een snufje peper
  • Een halve theelepel komijn
  • Een halve theelepel kerrie.

Rijst:

  • 2 kopjes rijst
  • Half blokje kippenbouillon (Knorr)
  • Halve citroen

Bereiden:

  1. Snij de paprika, courgette, aubergine en het groen van de bosui.
  2. Kook het water voor de 100 ml bouillon en voeg dit bij het bouillon blokje.
  3. Giet een scheut olie in de tajine.
  4. Breng de kruiden aan op de kip
  5. Als de tajine warm is laat je de kip aan braden.
  6. Als de kip meer kleur heeft kan je de groente en de kruiden toevoegen aan de kip.
  7. Als de groente zacht begint te worden kan je de 100 ml bouillon toevoegen met het sap van een halve citroen.
  8. Laat dit ongeveer 20 minuten stoven.
  9. Warm ondertussen het water voor de rijst op, met een half bouillon blokje en voeg als het water kookt 2 kopjes rijst toe.
  10. Als het vocht weg is in de tajine zijn de producten gaar.
  11. Giet de rijst af als het gaar is en verdeel de sap van de helft van een citroen over de rijst.
  12. Ik vind het zelf lekker om nog wat gedroogd koriander blad over heen te sprenkelen.

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 04-11-2018 om 18:25.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.