Pizzabodem
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAPPizza is een van mijn guilty plessures. Soms heb ik er opeens heel erg trek in en wil dan ook niets anders eten. In de supermarkt is het bijna onmogelijk om een pizzabodem te kopen die zowel lactose- als glutenvrij is. Veel fabrikanten komen steeds meer met de groentebodems, maar waarom zou ik vrijwillig een bloemkoolbodem eten als er vervolgens nog steeds tarwemeel in zit?
Na wat experimenteren heb ik een recept gevonden dat zo makkelijk te maken is, dat het ongeloofwaardig lijkt. Ik zou zeggen: probeer het zelf uit en dan ben je net zo enthousiast als ik.
Ingrediënten:
- 200 gram bloem (glutenvrij)
- 200 gram yoghurt (lactosevrij)
- een flinke eetlepel Italiaanse kruiden
- een snufje zout
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Zeef de bloem om de klonten eruit te krijgen.
- Voeg de yoghurt en de kruiden toe.
- Roer alles door elkaar tot het een bal vormt.
- Pak nu een vel bakpapier.
- Leg het bakpapier op het aanrecht.
- Leg de deegbal erop.
- Pak nu een stuk vershoudfolie en leg die over de bal.
- Rol de deegbal vervolgens met een deegroller uit.
- Bepaal voor jezelf hoe dik je de bodem wilt hebben en hoe groot je de pizza wilt hebben.
- Plaats het bakpapier vervolgens op een bakplaat en zet de bakplaat voor 10 minuten in de oven.
- De pizzabodem is nu alvast gaar.
- Beleg de bodem met je eigen topping en plaats de pizza weer voor 10 minuten in de oven.
- Na deze 10 minuten kan je lekker genieten van je pizza!
Tip:
Ik beleg de pizza vaak met plakjes tomaat en partjes cherrytomaat. Daar voeg ik paprika, courgette, het groen van een bosui en champignons aan toe. Ik wissel met de ham vaak tussen schouderham of rauwe ham. En er gaat altijd een beetje geraspte kaas overheen.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 18-10-2019 om 06:22.