<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 29-12-2018 om 19:28.
Naturel chips
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, veganHet eten van chips voelt altijd erg ongezond. Maar dat hoeft het niet te zijn. Er zijn veel verschillende manieren om zelf je chips te maken en er zijn veel verschillende producten die je hiervoor kan gebruiken.
Aardappel is ligt eigenlijk het meest voor de hand. Maar dit maakt het recept niet minder lekker.
Om de plakjes dun te krijgen kan je gebruik maken van een rasp. Ik heb zelf het keukenmachine gebruikt, omdat ik altijd ruzie heb met de rasp.
Ingrediënten:
- 3 aardappelen
- zout
- olijfolie
Bereiden:
- Ik laat de aardappelen altijd even weken in een grote schaal. Zo gaat het vuil beter van de aardappelen en hoef je niet hard te boenen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de aardappel in dunne plakjes, met een rasp of een keukenmachine.
- Leg een vel bakpapier op de ovenplaat.
- Leg de aardappelplakjes op het bakpapier.
- De aardappelen krimpen in de oven dus ze mogen dicht tegen elkaar aan liggen.
- Strijk met een keukenkwast olijfolie over de aardappelen en strooi er daarna een beetje zout op.
- Schuif de ovenplaat in de oven, voor ongeveer 10 a 15 minuten.
- Snackse!
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 29-12-2018 om 19:28.