<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 30-12-2018 om 13:27.
Oliebollencake
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarischIk wilde dit jaar iets anders proberen in plaats van uren bij de frituur om oliebollen te bakken. Ik had een glutenvrije oliebollenmix thuis liggen dus ben hier een cake van gaan bakken. En dat was een geslaagd experiment, heerlijk!
Natuurlijk op het moment dat ik zou gaan bakken kwam ik erachter dat ik te weinig krenten in huis had, dus heb ik inplaats daarvan wat extra chocolade toegevoegd. En dat was zeker geen slecht idee! De mix komt bij Holland & Barrett vandaan en is van hun huismerk, dus snel nog even halen voor oud en nieuw!
Ingrediënten:
- 1 pakje oliebollen mix, glutenvrij
- 250 ml lactosevrije melk
- 1 ei
- 40 gram krenten
- 3 eetlepels fijn gehakte chocolade (Delicata puur).
Bereiden:
- Laat de krenten weken voor je ze gaat gebruiken in het recept. Ik heb ze ongeveer een half uur laten weken.
- Voeg alles toe in de mengkom en meng dit rustig door elkaar.
- Het deeg geeft niet heel erg mee tijdens het mengen dus er is wel wat kracht voor nodig.
- Zet de mengkom, met een warme natte theedoek voor een half uur weg om te rijzen.
- Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
- Schep het deeg na een half uur in een cakevorm.
- Zet de cakevorm in de oven voor ongeveer 45 minuten.
- Geniet ervan!
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 30-12-2018 om 13:27.