<< Terug

Pesto

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2018/cover_images/Pesto.JPG

Een pesto die lactosevrij is, glutenvrij is en aan de eisen van FODMAP voldoet heb ik nog niet gevonden. In veel soorten pesto zit kaas of ze doen er tarwe in. Het maken van een eigen pesto is daarin tegen niet heel moeilijk. Het is alleen niet de goedkoopste saus om te maken, want als je denkt dat je aardig wat pesto hebt en het vervolgens gaat malen, valt de inhoud vaak tegen.
Ik heb op mijn keukenmachine een klein potje met mesjes waar je makkelijk sausjes mee kan maken. Je kan eventueel de producten ook mixen met een vijzel. Maar geloof mij, als je pesto zelf gaat maken is de smaak veel lekkerder. Je kan de pesto ook in grote hoeveelheden maken en invriezen, bijv. in een ijsblokjesvorm.

Ingrediënten:

  • 7 gram pijnboompitten
  • Het sap van een halve citroen
  • 2 handjes rucola
  • 2 grote takjes basilicum
    Haal de blaadjes van de takjes basilicum, dit werkt makkelijker.
  • Een scheutje olijfolie.

Bereiden:

  1. Kies van tevoren waar je de pesto mee gaat maken, zorg dat het klaar staat want alle producten gaan er direct in. Bijv. een keukenmachine of een vijzel.
  2. Voeg 1 hand rucola, 1 tak basilicum, het sap van de citroen en de pijnboompitten bij elkaar.
  3. Voeg een scheutje olijfolie toe.
  4. Als je gebruik maakt van een keukenmachine, zet je het keukenmachine aan tot je een egale massa hebt.
  5. Voeg nu voor de 2e keer een handje rucola en een tak basilicum toe en zet je keukenmachine weer aan.
  6. Als je nu weer een egale massa hebt is de pesto klaar.
  7. Eetsmakkelijk!

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 04-11-2018 om 18:27.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.