<< Terug

Ontbijtcake met fruit

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2019/Ontbijt/ontbijtcake.jpg

Cake als ontbijt klinkt als een feestje. Met het fruit zorg je ervoor dat het lekker zoet smaakt en extra genieten is. Wil je graag noten toevoegen in het recept, dat smaakt er ook super lekker bij!

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 50 gram zelfrijzend bakmeel (glutenvrij)
  • 50 gram bloem (glutenvrij)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 45 gram kokosolie
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 50 gram bessen, bosbessen/frambozen
  • 1 banaan

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Weg het meel af en meng dit goed door elkaar.
  3. Smelt ondertussen alvast de kokosolie.
  4. Voeg bij het droge mengsel de bakpoeder en vanillepoeder toe.
  5. Meng dit weer goed door elkaar.
  6. Voeg nu de kokosolie, de eieren en de ahornsiroop toe.
  7. Meng alles goed.
  8. Voeg nu het fruit toe.
  9. Giet het mengsel in een cakevorm (met bakpapier).
  10. Zet de cake voor 50 minuten in de oven.
  11. Haal de cake na 50 minuten uit de oven en laat hem afkoelen.
  12. Snij er een paar plakjes af voor de volgende ochtend!

 

Ahornsiroop is laag in polyolen en staat in het groen. De bananen moeten nog geel zijn, als ze bruin zijn mogen ze niet meer gegeten worden binnen de FODMAP. 45 gram blauwe bessen en 70 gram frambozen staan op de oranje lijst binnen de fructanen.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 15-02-2019 om 05:12.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.