<< Terug

Bami met bruine rijstnoedels

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2019/Diner/bruinerijstnoedels600.jpg

Ik zag het al een aantal keer in de winkel liggen, bruine rijstnoedels. Ik wist niet zo goed wat ik er van moest denken en wat ik met die kleur moest. Op een gegeven moment besloot ik het dan toch maar een keer te proberen. En ik ben positief, het is weer eens een andere structuur maar laat je vooral niet afschrikken door de kleur!

Ingrediënten:

  • bruine rijstnoedels
  • 1 kipfilet
  • het groen van een bosui
  • 20 cm courgette
  • halve paprika, rood (FODMAP)
  • snufje zout
  • peterselie, bieslook en selderij

Saus:

  • 2 eetlepels ketjap manis (glutenvrij)
  • 2 tomaten
  • 8 cherrytomaten

Kruiden:

  • komijn
  • citroengras
  • chilivlokken (erg sterk)
  • Laos
  • koriander

Bereiden:

  1. Snij de kipfilet in kleine dobbelstenen.
  2. Snij alle groente zodat je in één keer door kan.
  3. Zet een pan met water op voor de rijstnoedels en kook ze volgens de instructies op de verpakking.
  4. Doe de tomaten, cherrytomaten en de ketjap in de blender en mix dit door elkaar.
  5. Doe de kipfilet in een pan en bak deze gaar.
  6. Voeg nu de groente toe.
  7. Voeg de saus toe als de groente beetgaar is.
  8. Voeg als laatste alle kruiden toe, doe dit naar eigen smaak en proef tussendoor.
  9. Voeg de rijstnoedels en de saus bij elkaar.
  10. Laat je nogmaals niet afschrikken van de kleur en genieten maar!

De rode paprika valt in de groene lijst onder de polyolen en de fructose. De courgette valt onder de groene lijst van de fructose. Mocht je hier gevoelig voor zijn zou ik de courgette weg laten in het recept. De bosui valt in de groene lijst onder de categorie fructanen en galactanen. Houd rekening met de chilivlokken tijdens het kruiden, als het eten te sterk is kan je hier last van krijgen. De chilivlokken zijn ook goed weg te laten uit het recept.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 25-03-2019 om 06:32.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.