<< Terug

Klinkt smakelijk

/storage/photos/2019/Algemeen/klinktsmakelijk1600.jpg

Op vrijdagmiddag komt er mail binnen. Ik kijk naar de titel van de mail en zie dat het verstuurd is vanuit SBS6. SBS6, lees ik dit goed? Ik open de mail en lees een enthousiast verhaal over een nieuw tv-programma: Klinkt smakelijk. De persoon die mij heeft gemaild heeft mijn Instagram gevonden en mijn site bekeken en is enthousiast. Wat super leuk is om te horen!

Nu begint heb dubben, ga ik hier aan meedoen of laat ik dit voorbij gaan? Ik ben pas een jaar fanatiek aan het koken, ben ik al zo goed om aan een tv-programma mee te doen. De gevraagde ‘signature dish’, die had ik wel snel bedacht. Iedereen die wel eens bij mij heeft gegeten, heeft het stoofpannetje met rode wijn een keer op, dus dit zal mijn gerecht worden. En of ik een gerecht weet voor de finale? Dat zal dan de gnocchi worden, het recept waarmee ik mijn site heb gelanceerd.

Op maandag besluit ik een mail te sturen met een aantal vragen, ik wil graag weten waar ik aan begin. Ik ontvang een enthousiaste mail terug, met de vraag of een belletje in de middag goed is. Na een leuk gesprek aan de telefoon wordt ik alleen nog maar enthousiaster. Veel heb ik niet te verliezen en de ervaring opzich is al heel leuk.

Ik geef mij op en dan begint het werk, ik ga een pitch opnemen, mijn recepten moeten worden opgestuurd. De pitch heb ik snel opgenomen en er staat in mijn pitch één ding centraal: genieten van eten en smaakvol koken met intoleranties. Dit gaat tijdens mijn deelname mijn insteek worden. Veel mensen denken namelijk dat het heel moeilijk is om gluten- en lactosevrij te eten. Er hangt soms een oudbollig imago om aangepast eten waarbij mensen denken dat alles smaakt naar karton. Dit is zeker niet het geval en dat wil ik laten zien!

En dan is het zover, ik stap Studio Baarn binnen. Ik voel mij vrij relaxed en heb er vooral heel veel zin in. De schorten van de kandidaten hangen klaar en ik wordt vriendelijk opgevangen. De producten worden alvast geselecteerd en ik krijg nog een poedertje tegen het glimmen. En als alle kandidaten er zijn mogen we naar de studio. Een grote ruimte met overal snoeren en camera's. Hoe onwerkelijk is het om hier opeens te staan.

Alles wordt uitgelegd, het verloop van het programma, wat er voor ons allemaal gaat gebeuren en wat er wordt verwacht. Wat is dit allemaal super tof en alles ziet er zo goed uit!

Nu wil ik heel graag verder vertellen hoe het is gegaan en wat ik heb ervaren, maar dat moet nog even wachten tot na de uitzending. Ben je nieuwsgierig geworden? Dan zit er nog maar één ding op en dat is kijken naar Klinkt smakelijk!


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 21-08-2019 om 06:57.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.