<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 04-11-2018 om 18:26.
Gnocchi voor 2 personen
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAPIk ben een kei in het maken van een bende. En dan vooral in de keuken. Stofzuigen moet je pas doen als ik klaar ben met koken en als ik bezig ben met meel zit het overal. Dit recept is een typisch recept waarbij je je keuken kan laten ontploffen. Maar je krijgt er ook iets voor terug. Het maken van gnocchi is een beetje te vergelijken met het maken van pasta. Je bent lekker bezig en je krijgt waar voor de tijd die je er in stopt. En het voordeel van Gnocchi is, het kost een stuk minder tijd dan het maken van pasta.
Het recept is op verschillende recepten geïnspireerd, het is een vrij basic recept. Mijn grootste bron was het boek De FODMAP vriendelijke keuken van Emma Hatcher.
Ingrediënten:
- 4 aardappelen (kruimig)
- 150 gram glutenvrij meel
- 2 eieren
- Het sap van een halve citroen
Bereiden:
- Schil de vier aardappel en kook deze voor ong. 10 minuten.
- Giet de aardappelen af als ze gaar zijn.
- Voeg de meel in een mengkom.
- Stamp de aardappelen en voeg deze bij het meel.
- Voeg nu de eieren en het sap van de citroen toe.
- Mix dit door elkaar en schep dit daarna op een schoon werkblad.
- Kneed het deeg nog na tot het een geheel is.
- Scheur nu stukjes van het deeg, van ong. 2 cm en maar hier een balletje van.
(Je kan ze in alle vormen maken die je wilt, balletjes zijn vaak het makkelijkst.) - Zet ondertussen een pan met water op.
- Als het water kookt en je hebt ong 10 balletjes, duw je de balletjes een beetje plat met een vork en leg je de gnocchi voorzichtig in het water. Bijv. door het gebruik van een lepel.
- De gnocchi komt boven drijven als het gaar is.
- Verdeel de gnocchi over 2 borden.
- Eetsmakkelijk!
- De pesto saus is erg lekker bij dit recept, zie sauzen voor het recept.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 04-11-2018 om 18:26.