<< Terug

Rens Kroes #Girlboss

/storage/photos/2018/Blogs/Rens.jpg

Rens Kroes was een van de eerste foodblogers die ik volgde. Ze maakte inspirerende foto’s en liet eten overkomen als een feestje. En eten werd ook steeds meer een feestje. Het pakjes en zakjes verhaal kwam weer naar boven en binnen no time waren we veel aan het koken met verse producten. Dit merkte ik direct in mijn gezondheid. Ik knapte nog niet helemaal op, maar ik voelde mij wel al iets beter.

Het fijne van Rens haar kookboeken is dat het laag drempelig is, je hoeft geen mega grote voorraadkast te hebben en je kan direct beginnen. En het aller belangrijkste, de gerechten hebben smaak. Tegenwoordig met het FODMAP-dieet bouw ik de gerechten geregeld om, zodat ik er alsnog van kan genieten.

Een tijdje geleden zag ik een post van Rens op Instagram. Ze komt naar een #Girlboss-evenement in Rotterdam, niet alleen om boeken te signeren, maar ook om haar verhaal te doen. Hier was ik erg nieuwsgierig naar, wie zit er achter het boek en hoe is Rens is haar doen en laten.

Op donderdag 22 november is het dan zover. Ze stapt het podium op als een zelfverzekerde en heel relaxte vrouw. Ze gaat zitten en begint een heel inspirerend verhaal. Hoe is het allemaal begonnen en wat zijn haar drijfveren. Ze heeft gevoel voor humor en verteld heel duidelijk. Ze is heel reëel in haar verhaal. Niet alles zal altijd leuk zijn, maar hou je doel voor ogen. Blijf je inzetten en doe dingen die jij leuk vindt, trek je niet te veel van andere mensen aan. Maar hierbij geeft ze ook tips, let op jezelf, luister niet altijd naar al het kritiek, sociaal media is niet altijd goed, stel doelen voor de lange termijn.

Na afloop mag ik haar nieuwe boek laten signeren. En stiekem vind ik dit best wel eng. Ik kook al jaren met Rens Kroes in de keuken en heb altijd al willen weten wie de persoon achter het boek is, maar nu staat ze opeens voor mij. Na een gesigneerd boek mag ik met haar op de foto, en ik sta te trillen als een rietje. Maar door haar humor en de grapjes voelt het al heel snel heel vertrouwd, fijn dat je dit zo naar mensen kan uitstralen. Ze neemt voor iedereen de tijd en lette niet op de lange rij achter mij.

Wat fijn dat ik hier bij mag zijn, wat fijn dat ik Rens Kroes mag ontmoeten. Ik was al fan, maar dit is na vanavond zeker niet minder geworden.

 

Met Rens Kroes


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 23-11-2018 om 19:19.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.