<< Terug

Boekreview Lifestyle guide - Rens Kroes

/storage/photos/2019/Boeken/RensKroes_Lifestyleguide.jpg

In één avond uitgelezen!

Net als alle voorgaande boeken trekt de voorkant je aandacht. Je kan duidelijk zien dat de bedoelingen van het boek positief zijn. De foto op de voorkant maakt een vrolijke indruk en de letters eromheen zorgen ervoor dat het er speels uitziet. Het boek behoudt dit speelse door het hele boek. De indeling van het boek is duidelijk en gelukkig staan er ook een aantal recepten in. De recepten passen bij het onderwerp dat wordt behandeld en zijn een mooie aanvulling op de recepten uit de andere boeken.
Maar het boek bestaat niet alleen uit verhalen vanuit Rens en haar recepten, er staan ook “recepten” in voor het maken van eigen producten, zoals schoonmaakmiddel en make-upremover. Ik heb nooit geweten dat het zo makkelijk is om make-up te verwijderen, sorry Rens, ik ga het verklappen:

  • Pak een theelepel kokosolie.
  • Laat de kokosolie smelten, bijvoorbeeld in je handen.
  • Smeer dit op een wattenschijfje.
  • En wrijf dit over je gezicht.
  • En schoon is je gezicht!

Ik vaag mij toch af waarom ik dit nooit eerder uit heb geprobeerd.

De tips staan allemaal op een duidelijke manier beschreven en niets in het boek komt dwingend over. Alles wat je doet is een keuze en Rens beschrijft ook vaak wat ze zelf fijn vindt, maar dat dit niet hoeft te betekenen dat jij dit fijn vindt. Hierdoor komt het boek heel rustig, informatief maar toch informeel over. Je kan zelf kiezen wat je wel en niet gaat gebruiken uit het boek en ik denk dat je hier meer mee gaat bereiken dan dat je het mensen gaat opleggen.

Er zijn een aantal dingen die ik mee ga nemen uit het boek. Rens heeft het over 5 minuten meditatie per dag. Als je kijkt naar de “recepten” die Rens geeft voor de huidverzorging, gebruikt ze pure producten. Het kan geen kwaad om hier eens mee te gaan experimenteren. Maar ik ben natuurlijk ook met de “echte” recepten aan de slag gegaan. De pindakokoscurry heb ik FODMAP-proof gemaakt. Het aangepaste recept zal terug te vinden zijn op de site zodat je het wiel zelf niet meer hoeft uit te vinden.

Dit boek is een echte aanrader! Mijn exemplaar heb ik gekocht en laten signeren op het #GirlBoss-event in Rotterdam.

Rens Kroes - Producten


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 08-02-2019 om 11:28.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.