<< Terug

Kerstlunch

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2018/kerst/Kerstlunch600.jpg

De kerstlunch is voor mij vaak een gezellig en knus. Het zorgt ervoor dat je lekker kan genieten van het eten en de smaken. De lunchplank heeft veel kleine gerechtjes waardoor er voor ieder wat wils bij zit.

Op de plank zijn staan verschillende sauzen, zoals de ham-kerrie saus en een kokommersalade. Beide zijn heerlijke sauzen die je lekker op brood kan smeren, je toastje in kan dippen en van een heerlijke smaak kan genieten. Er staan drie verschillende tapenades op de lunchplank. De olijventapenade, de paprika tapenade en de tomaten tapenade. Alle drie de tapenades zijn fris van smaak en een echte smaakexplosie tijdens de lunch. Hierbij staan er ragoutbakjes (van glutenvrij bladerdeeg) met een ragout vulling. Deze is gemaakt van champignons uit blik, waardoor ze aan de FODMAP voldoen. Volgens het FODMAP-dieet zijn geitenkaas en brie toegestaan, vandaar dat deze ook een plekje hebben op de plank. Weet jij van jezelf dat je dit niet kan eten met je intolerantie, laat dit dan weg van het plankje. Zelf kies ik ervoor om het wel te serveren voor de gasten die niet lactosevrij eten en eet ik er zelf niet van. De rauwe ham en de rosbief kan wel door iedereen gegeten worden en is een mooie aanvulling in de smaken op de plank. En om nog wat vitamine binnen te krijgen tijdens de kerst, vergeet de groente niet!

Als brood heb ik stokbrood van Schär afgebakken, dit vind ik een smaakvol stokbrood. Zorg voor een lekker beleg en smeer dit er goed op. De crackers van Schär en Nairins zijn lekker knapperig van zichzelf en erg smaakvol waardoor ze niet per se smeersels nodig hebben. Echte aanraders dus!

Helemaal enthousiast geworden? Zet de plank op tafel voor vrienden en/of familie en ik weet zeker dat het een succes is!


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 19-12-2018 om 10:28.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.