<< Terug

Mediteraanse zalm met pesto korst

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2019/Barbeque/mediteraansezalm600.jpg

Werken met alluminiumfolie op de barbecue is altijd een beetje spannend. Maar als het goed uitpakt dan is het alleen maar leuk. Door af en toe toch stiekem te spieken zie je dat de zalm aan het garen is en kan je zien wanneer je het kan eten. De bubbeltjes aan de zijkant van de zalm vind ik altijd iets bijzonders. Het geeft mij een gevoel alsof er iets magische gebeurd in het pakketje wat je op de warmte hebt gelegd. Buiten dit om is het natuurlijk weer een heerlijk recept om van te genieten. Het recept van de pesto is terug te vinden door hier te klikken of te zoeken naar pesto op de website.

Ingrediënten:

  • 1 zalmmoot
  • pesto
  • 5 olijven
  • het groen van een bosui
  • 3 cherry tomaten
  • een scheutje olijfolie
  • aluminiumfolie.

Bereiden:

  1. Begin met het maken van de pesto, voor het recept klik hier.
  2. Scheur een ruim stuk alluminiumfolie af.
  3. Leg de zalm hierin en schenk een beetje olijfolie over de zalm.
  4. Maak van de pesto een korstje op de zalm.
  5. Snij de tomaten, de bosui en de olijven.
  6. Verdeel deze over de pestokorst.
  7. Maak de allumiumfolie dicht en leg deze op de barbecue.
  8. Spiek af en toe of de zalm al bubbelt.
  9. Als dt zo is haal je hem een aantal minuten later van het vuur.
  10. Genieten maar!

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 10-07-2019 om 06:39.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.