<< Terug

Spinazietaart

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, vegan
/storage/photos/2019/Diner/spinazietaart600.jpg

Spinazietaart met feta. Voor mij een smaakcombinatie die bijna niet fout kan. De smaak van de feta zorgt ervoor dat de smaak van de spinazie goed uitkomt en dat elke hap weer genieten is. Door er een kleine taart van te maken is het recept net weer iets bijzonder dan dat je er flapjes van maakt. Je kan hem samen delen tijdens het diner of als borrelhap serveren. Er is veel mogelijk met deze heerlijke taart. Voor dit recept heb ik broodmix gebruikt van Schär. Maar dit kan natuurlijk iedere broodmix zijn waar je je fijn bij voelt. De Lidl heeft gluenvrije broodmixen die ook low-FODMAP zijn.

Ik heb de helft aan ingrediënten van een brood gebruikt. Vervolgens heb ik alle stappen van de broodmix zelf gevolgd omdat dit vaak het beste resultaat heeft.

Ingrediënten:

  • broodmix
  • 1/3 blok vegan feta
  • 300 gram spinazie
  • het groen van 1 bosui.

Bereiden:

  1. Bereid de broodmix zoals deze staat aangegeven op de broodmix naar keuze.
  2. Snij de feta en de bosui.
  3. Verwarm een beetje olie in de pan.
  4. Slink de spinazie en bak de bosui.
  5. Meng de feta hier door heen.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  7. Doe de broodmix in de ingevette vorm voor de taart. Ik heb een taartvorm gebruikt, dit mag ook een andere vorm zijn.
  8. Zorg ervoor dat er een klein randje omhoog staat.
  9. Vul de taart met het spinazie mengsel.
  10. Zel de vorm in de oven op 180 graden voor 30 minuten.
  11. De taart is warm als deze uit de oven komt.
  12. Laat hem even afkoelen en daarna...
  13. Genieren maar!

Alle producten zijn low-FODMAP. De Schär broodmix is niet FODMAP-gecertificeerd, ik heb er geen last van als ik deze gebruik. Vertrouw je het niet, gebruik je eigen broodmix of kijk bij het recept van het aardappelbrood. Die kan je hier ook voor gebruiken.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 28-02-2020 om 08:29.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.