<< Terug

Pesto polenta friet

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, vegan
/storage/photos/2019/Hapjes/polentafriet600.jpg

Polenta en pesto is een top combinatie. Door deze twee smaken met elkaar te combineren kom je vaak op een verrassende smaak en vooral ook op een verrassende kleur. Door de kleur wordt je nieuwsgierigheid geprikkelt en zal je het sneller eten.

Ingrediënten:

  • Pesto, klik hier voor het recept.
  • 0,5 liter warm water
  • 100 gram polenta
  • snufje zout
  • Tijm en bieslook.

Bereiden:

  1. Begin met het maken van de pesto zodat je dit er direct doorheen kan roeren.
  2. Snij alvast een handje tijm en bieslook, snij eventueel later meer om de polenta op smaak te brengen.
  3. Doe de water in de pan en breng dit aan de kook.
  4. Voeg hier de polenta aan toe.
  5. Begin direct met roeren, anders brand de polenta aan.
  6. De polenta wordt al snel een dikke massa.
  7. Op het moment dat de polenta gaat koken, kleine vulkaantjes creeërt kan je het fornuis uitzetten.
  8. Roer de pesto door de polenta, blijf goed roeren het duurt even voordat de polenta afkoelt.
  9. Voeg een snufje zout en de tijm en bieslook toe.
  10. Pak ondertussen een kleine ovenschaal en smeer deze in met olie.
  11. Verdeel de polenta over de ovenschaal en laat dit even afkoelen.
  12. Zet de polenta hierna voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
  13. Als de polenta hard is, is hij voldoende afgekoeld.
  14. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  15. Zet de polenta voor 20 minuten in de oven.
  16. Snij de polenta in repen als deze uit de oven komt.
  17. Leg de polenta frieten leuk niet, genieten maar!

255 gram polenta is toegestaan, hier blijf je onder. De andere producten zijn allemaal low-FODMAP.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 07-12-2019 om 21:57.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.