<< Terug

Bonen en aardappel ovenschotel

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2020/Diner/bonenaardappelovenschotel.jpg

Een ovenschotel vind ik altijd een heerlijke uitvinding. Je zorgt van tevoren dat alles klaar staat in een ovenschaal en een half uur voor je wilt eten ga je de oven verwarmen en zet je de schaal in de oven. Zo hoef je niet veel aan het eten te doen. Ik kwam in de koelkast de boontjes tegen en had eigenlijk geen zin in boontjes met aardappel dus halverwege ben ik op zoek gegaan naar andere alternatieven. Ik had al aardappelen geschild en ben in de koelkast opzoek gegaan naar restjes. Daar is dit recept uit gekomen met in mijn achterhoofd het recept van de overheerlijke bobotie die ook op deze site te vinden is.

Ingrediënten:

  • 150 gram bonen
  • 1/2 courgette
  • 1/2 rode paprika
  • 1 tomaat
  • 5 cherry tomaten
  • 8 middelgrote halfkruimige aardappelen
  • 300 gram gehakt
  • 1/2 pakje kokosmelk
  • 1 ei
  • zout en peper
  • 1,5 eetlepel komijn
  • 1,5 eetlepel kerrie

Bereiden:

  1. Begin met het schillen van de aardappelen, snij deze fijn dat eet fijner.
  2. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn.
  3. Verwarm de oven op 180 graden.
  4. Snij en dop ondertussen de boontjes, ook in kleine stukjes.
  5. Kook de boontjes ook alvast gaar.
  6. Rul alvast het gehakt gaar en voeg hier later de paprika en courgette aan toe
  7. Snij nu de courgette en de paprika, bak deze alvast gaar.
  8. Voeg alvast een halve eetlepel van de kruiden toe.
  9. Snij de tomaten en doe deze alvast in de ovenschaal.
  10. Voeg alles toe als dit gaar is.
  11. Voeg de kruiden en meng alle goed door elkaar, begin met een halve eetlepel.
  12. Proef of de smaak voldoende is, voeg anders nog een halve eetlepel toe.
  13. Proef nu weer tot je de juiste smaak hebt bereikt.
  14. Voeg de kokosmelk en het ei toe.
  15. Roer dit goed door elkaar.
  16. Zet de schaal voor 20-30 minuten in de oven op 180 graden.

Let erop dat je niet te veel boontjes. Ik heb gemerkt dat de hoeveelheden hier nogal van verschillen, de een houdt 100 aan, de ander 75 gam. Ik heb voor dit recept gekozen voor 75 gram. Controleer de kokosmelk altijd op inuline, dit is niet toegestaan binnen het FODMAP-dieet.

 


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 12-05-2020 om 06:24.

Reacties:

Sabrina Van Rhee-Veenstra schreef op 03-03-2022 om 14:22:
Lijkt me een heerlijk recept. Ik hou alleen niet van kokosmelk. Kan ik ook haverroom pakken of iets wat daar op lijkt.
Groetjes sabrina


Fiona reageerde op 03-03-2022 om 21:39:
Hoi Sabrina,
Ik gebruik zelf geen haverroom dus qua smaak kan ik daar helaas niets over zeggen.
Ik verwachte dat als je niet van kokosroom houdt dat je het kan vervangen, de smaak zal iets neutraler zijn.
Laat je weten hoe het smaakte?
Groetjes,
Fiona


Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.