<< Terug
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 26-06-2020 om 06:25.
Taco's met pulled chicken
Lactosevrij, glutenvrij, FODMAPEen lekkere frisse taco met heerlijke smaken. Daar kan ik enorm van genieten. En dan maakt het niet uit dat halverwege de shelp breekt, je helemaal onder de saus zit en vast ergens een gaatje in je gehemelte hebt omdat je taco daarin heeft geprikt. Dat hebben we allemaal over voor een lekkere maaltijd.
Ingrediënten:
Pulled chicken:
- 2 kippendijfilets
- 1 liter bouillon
- een snuf zout
- 1/2 theelepel komijn
- 1 theelepel paprikapoeder.
Taco's:
- minimaal 4 glutenvrije tacoschelpen
- het groen van 1 bosui
- 30 gram mais
- 1 tomaat
- 10 cm komkommer
- 5 grote blaadjes sla.
Bereiden:
- Koop de bouillon en doe hier de kippendij in.
- Laat dit zeker 20 minuten koken.
- Haal de kippendij eruit, haal de kippendij uit elkaar met een vork. Als het goed is, is het vlees zo mals dat dit lukt.
- Doe de kippendijfilet in een bakje en voeg hier de kruiden aan toe. Laat de kruiden even goed intrekken, dit kan 30 minuten zijn, maar ook een dag.
- Verwarm de schelpen volgens de verpakking
- Snij de bosui, tomaat en komkommer.
- Bak de kip op en voeg hier de mais aan toe.
- Maak de tacoschelpen op, doe dit naar eigen inzicht.
- Hierna kan je natuurlijk lekker genieten! Wil je nog een beetje extra genieten? Maak dan ook de salsa en gaucemole.
Controleer altijd de ingrediënten van de tacoschelpen en van de bouillon. 90 gram mais is low-FODMAP, hier blijf je onder.
Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 26-06-2020 om 06:25.