<< Terug

Kip met fetakorst op safraanrijst

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2020/Diner/kipmetfetakorst.jpg

In Griekenland is er altijd één recept wat ik moet eten voordat ik weer naar Nederland ga en dat is kip met feta. Vaak is dit op een bedje van spinazie. Ik vind de combinatie van de kip, de feta en de kruiden zo lekker dat dit voor mij echt een kado is om te eten. Vandaar dat ik dit grecht met jullie deel voor een heerlijk kerstdiner. Mij kan je in ieder geval niet blijer maken. Ik beschrijf het recept per stuk zodat je het zelf kan vermenigvuldigen. Dit is denk ik het makkelijkst. Klik voor het recept van de safraanrijst hier.

Ingrediënten:

  • 1 kippendijfilet
  • klont plantaardige boter
  • vegan feta (ongeveer 10 gram)
  • zout en peper
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden: rozemarijn, tijm, basilicum
  • 50 gram spinazie
  • 1 glas water
  • safraanrijst.

Bereiden:

  1. Bak eerst de kippendijfilet gaar in de plantaardige boter met een beetje peper en zout.
  2. Zorg ervoor dat er een overschaal klaar staat.
  3. Verwarm de oven op 220 graden.
  4. Snij de feta in kleine stukjes.
  5. Leg de kippendijfilet in de ovenschaal inclusief het bakvet.
  6. Verdeel de feta over de kip en verdeel hierna de Italiaase kruiden over de feta.
  7. Zet de kip voor 10 minuten in de oven.
  8. Bak de laatste paar minuten de spinazie even op en laat dit stoven in water.
  9. Dit doe je door een half glas water toe te voegen in de pan.
  10. Laat de spinazie vervolgens even uitlekken.
  11. Voor het opmaken van het bord heb je een serveerring nodig.
  12. Je begint met de safraanrijst, vervolgens voeg je de spinazie toe en als laatst komt de kip hier bovenop.
  13. Genieten maar!

Feta is in principe low-FODMAP, maar mijn voorkeur gaat uit naar de vegan versie. Dit is een keuze die je zelf kan maken.

 


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 11-12-2020 om 06:15.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.