<< Terug

Aarbeien kwarktaart

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/laravel-filemanager/photos/2021/Bakken/kwarktaart.jpg

Aardbeien en moederdag horen wel een beetje bij elkaar, dat vind ik in ieder geval. Meestal zijn de aardbeien rond moederdag op hun lekkerst, dus lekker extra van genieten. In het recept staan 2 zakjes vanille suiker, dit hangt erg af van je aardbeien. Als ze nog een beetje zuur zijn heb je de twee zakjes nodig, zijn ze lekker zoet dan kan het waarschijnlijk ook met 1 zakje.

Ingrediënten:

  • 150 gram zandkoekjesdeeg, klik hier.
  • 200 gram aardbeien
  • 200 gram lactose vrije of plantaardige kwark
  • 100 ml lactose vrije slagroom
  •  2 zakjes vanillesuiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 4 eetlepels water.

Bereiden:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Rol de deeg uit zodat het in de vorm past.
  3. Vet de vorm in en doe op de onderkant bakpapier.
  4. Plaats het deeg op de bodem en zet het in de oven voor 20 minuten op 180 graden.
  5. Laat het deeg goed afkoelen.
  6. Wel de gelatine bladen voor 15 minuten.
  7. Doe ondertussen de aarbeien (in stukjes), de kwark, slagroom en vanillesuiker bij elkaar.
  8. Meg dit goed door elkaar, hoe kleiner de aarbeien hoe meer het een geheel wordt. Je kan ze ook grof snijden en dan heb je stukjes aardbei in de kwarktaart.
  9. Kijp de gelatinebladen uit en doe ze in een pannetje met 4 eetlepels water.
  10. Verwarm dit langzaam tot de gelatine is opgelost.
  11. Meng dit door het aardbeien mengsel en schenk dit op de koek in de vorm.
  12. Laat dit minimaal een aantal uur opstijven, ik doe dit meestal een nacht zodat ik zeker weet dat het stevig genoeg is.
  13. Nu genieten maar!

Controleer alle voorverpakte artikelen, In principe zijn alle producten low-FODMAP.


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 07-05-2021 om 06:06.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.