<< Terug

Boerenkool gnocchi

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2019/Diner/BoerenkoolGnocchi.jpg

Boerenkool gnocchi is een heerlijk winters recept. De smaken en structuren komen goed bij elkaar en het is heerlijk om na een koude dag te eten. Het recept voor de gnocchi kan je hier vinden.

Ingrediënten:

  • Gnocchi voor 2 personen
  • pesto
  • 200 gram boerenkool
  • het groen van een bosui
  • een halve paprika (bij voorkeur rood)
  • pijnboompitten
  • kookroom (lactosevrij)
  • het sap van een halve citroen

Bereiden:

  1. Bereid eerst de gnocchi, die neemt het meeste tijd in beslag.
  2. Hierna zorg ik er altijd voor dat de pesto klaar staat, kan ik deze gelijk gebruiken aan het eind.
  3. Doe de boerenkool en de paprika in een kokenpan.
  4. Roerbak deze tot ze beetgaar zijn.
  5. Voeg nu een flinke scheut kookroom toe.
  6. Laat de smaken even inwerken op een laag vuur.
  7. Voeg voor de smaak nog wat zout en peper toe.
  8. Pers voor het opdienen het sap van een halve citroen over de boerenkool.
  9. Schep eerst de boerenkool op een bord, dan de gnocchi en als laatste de pesto.
  10. Voeg wat pijboompitten toe of kaas als dit lukt met je intollerantie.
  11. Geniet van deze voedzame winterse maaltijd!

Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 22-02-2019 om 07:50.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.