<< Terug

Kerstdiner visgerechten

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP
/storage/photos/2018/kerst/kersttafel2300.jpg

Voorgerecht
De garnalencocktail vind ik een klassieker die eigenlijk niet kan missen. Het recept is makkelijk te maken en de smaken passen erg goed bij elkaar. Ik heb in mijn garnalencocktail gekozen voor een eigen gemaakte cocktailsaus zonder alcohol. Op deze manier kan iedereen van het voorgerecht genieten. Je zorgt voor een viertal leuke glazen, begint met een handje sla, een aantal plakjes radijs en vervolgens een beetje cocktailsaus. Hier bovenop doe je de garnalen, dit herhaal je nog een keer en je voorgerecht is klaar.

Hoofdgerecht
Voor het hoofdgerecht heb ik een mix gemaakt van verschillende vissoorten en verschillende gerechten. Gerechten die je van tevoren klaar kan maken vind ik altijd erg fijn. Op het laatste moment hoef je je hier niet meer druk om te maken en je hebt alles zo op tafel. De nicoise salade en tomatensalsa zijn hier een mooi voorbeeld van. Je kan ze eerder maken en ze kunnen koud geserveerd worden.  De nicoise salade is een opbouw salade, mooie laagjes en als je schept heb je van alles wat. Ik heb er voor gekozen om het te serveren in een grote schaal waar je tussen de verschillende groente en vullingen kan kiezen. De tomatensalsa is een gerecht dat snel in elkaar staat. Ik heb gekozen voor drie verschillende soorten tomaten die ik allemaal in een andere structuur heb gesneden. Hier heb ik een gele paprika voor de kleur bij gedaan en twee handjes rucola. Makkelijker kan bijna niet.

Voor de visgerechten is niet al te veel voorbereiding nodig. De pangafilet met pestokorst kan worden voorbereid en daarna een half uur in de oven worden gezet. In die tijd kan de zalm en de tonijn garen, maar dit is vaak meer een kwestie van minuten.

De risotto vraagt om meer aandacht. Die moet je goed blijven roeren om ervoor te zorgen dat het niet aanbrand. Hier moet je dus even de tijd voor nemen en erbij blijven.

Nagerecht
De crème brulee heeft ook wat tijd nodig. De voorbereiding duur niet al te lang, maar de crème brulee moet 50 minuten in de oven. Let er dus op met de planning van de andere gerechten als de crème brulee in de oven staat. De crème brulee moet vervolgens minimaal een uur in de koelkast afkoelen. Ik maak dit recept vaak in de ochtend of aan het begin van de middag, zet het in de koelkast en ik hoef mij er niet meer druk om te maken. Voor ik de creme ga serveren smelt ik de rietsuiker en dan is hij klaar om te serveren.

 

Kortom: geniet van je kerst en sta niet de hele dagen in de keuken te zwoegen!

 

 


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 16-12-2018 om 15:00.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.