<< Terug

Vegan borrelplank

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, vegan
/storage/photos/2019/Hapjes/veganborrelplank600.jpg

Je eet geen gluten en geen melkproducten. Dan eet je zeker ook vegan? Deze opmerking heb ik wel eens naar mij hoofd gekregen op een verjaardag. Mensen die denken dat je iets doet omdat het een hype is en niet omdat het noodzaak is. Maar stiekem was er ook een zaadje gepland. Veel mensen eten geregeld of geheel vegan. De een heeft hier bewust voor gekozen, voor de ander is het noodzaak. Dit riep bij mij nog meer vragen op. Zou vegan en FODMAP met elkaar kunnen worden gecombineerd? En ja, dat kan, het vraagt veel aanpassingen, een andere manier van denken, misschien een extra controle op je vitamine en mineralen, maar het kan. Uit deze opmerking is deze heerlijke vegan borrelplank voortgekomen. Dit was vast niet de bedoeling, maar hij staat nu online. En om heel eerlijk te zijn, achteraf ben ik heel blij met dit zaadje. De borrelplank is namelijk een genot om te eten en niemand die het iets uitmaakt of het vegan is of niet. En als het ze wel iets uitmaakt, hebben ze pech.

De borrelplank is ontwikkeld voor 2 personen, hier heb ik bewust voor gekozen zodat je het makkelijk kan verdubbelen. En sommige recepten wil je ook graag verdubbelen als je ook met z'n tweetjes van deze borrelplank wil genieten. Van alles heb je nu ongeveer 2 stuks, maar in sommige gevallen is meer beter. In dit geval is veel meer veel beter!

Denk bijvoorbeeld aan heerlijke polenta friet. Deze heerlijke frieten kan je koud serveren of een beetje warm. Niet te warm, want je wil je niet verbranden. Friet is voor mij echt een snack en deze polenta-versie maakt het net iets bijzonderder.

Rijstloempia's doen het altijd goed. Ik heb een voorbeeld gegeven van een heel fijn recept, maar varieren is altijd mogelijk. Voeg toe wat jij lekker vindt en maak veel verschillende versies. Met je eigen input wordt een gerecht altijd beter.

Voor de vegan broodjes ging ik terug naar Griekenland. Die grote Pita broodjes, de heerlijke geur, maar vooral ook de frisse smaak van de groente in het broodje. Deze frisse smaken heb ik gevangen in dit heerlijke broodje.

Een borrelplank zonder bapao, dat bestaat bij ons thuis niet. De bapao is gemaakt met een broodmix, controleer dus altijd de ingrediënten van je eigen broodmix want veel zijn niet vegan en ook niet low-FODMAP. Maar als je de goede versie hebt, de oesterzwammen hebt bereid en de bolletjes ziet rijzen dan kan je niet meer wachten tot je er één van mag snoepen. Ik krijg gewoon weer spontaan trek.

Taco's vind ik altijd heerlijk om te eten, de crunch bij de eerste hap, de frisse groente. Ik denk dat ik ze zo maar weer ga maken. Deze mag dus ook niet missen op je borrelplank.

Ga je al beginnen? Ik hoop dat je met deze vegan variatie lekker aan de slag kan!

 


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 08-12-2019 om 06:40.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.