<< Terug

Vegetarisch kerstdiner

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch
/storage/photos/2019/Diner/vegakerstdiner.JPG

Het kerstdiner staat weer voor de deur. Iedereen gezellig aam tafel genieten van heerlijk eten. Dagen in de keuken staan, daar doen we niet aan. Ook dit jaar gaan we weer voor simpel maar super smakelijk. Deze vegetarische variant sluit hier helemaal bij aan. Je kan lekker genieten samen met je gasten en staat niet heel de dag in de keuken. Dat is pas echt de kerstgedachte. 

Als voorgerecht starten we met een heerlijke pompoen hasselback met een frisse salade en aardappel toefjes. De aardappeltoefjes zien er leuk uit. De pompoen geeft een lekkere winterse smaak en de frisse salade zorgt voor een frisse twist in het gerecht. Een betere manier om je kerstdiner mee te beginnen kan ik nu niet bedenken.

Gevolgd door een power hoofdgerecht met boerenkool, gegegrilde aubergine, vegan feta en frisse granaatappel pitjes. Een heerlijke combinatie waarbij de smaken weer goed bij elkaar passen en elke hap weer voor een verrassing zorgt.

Met als heerlijke afsluiter, de toetjes pizza. Pizza met kaneel en  chocolade met heerlijk fris fruit. Je kan hem van tevoren maken, afbakken op het moment dat iedereen klaar is voor het toetje en beleggen met alles wat je eigenlijk maar wilt. Deze afsluiter moet je echt maken, iedereen zal er blij van worden!

Ben je er al uit welke variant je gaat maken? De vegetarische, met vlees of met vis? Of misschien wel een combinatie van alle drie!


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 15-12-2019 om 06:33.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.