<< Terug

Gelukkig 2019

/storage/photos/2018/Oudennieuw20182019.jpg

2018 zit er weer bijna op. Voor we het weten starten we aan 2019 en gaan we vol goede moed beginnen aan een nieuw jaar.
Een nieuw jaar met nieuwe kansen, misschien wel met mooie voornemens of mooie vooruitzichten.

Maar eerst hebben we nog oudjaarsavond. Een avond die bij bijna iedereen in het teken staat van heerlijke hapjes en drankjes. Dit jaar heb ik een wat suggesties gedaan voor een aantal hapjes die niet al te veel tijd in beslag nemen.

Neem bijvoorbeeld de bitterballen. De kipbitterballen en de champignonbitterballen. Als je van tevoren goed rekening houdt met de tijd zijn de stappen tussendoor zo gedaan. Je moet alleen even rekening houden met de rusttijd van de ballen. En om heel eerlijk te zijn heb ik dit recept al een aantal weken geleden gemaakt, je kan ze makkelijk in de vriezer bewaren en vervolgens opwarmen in de frituurpan. Misschien een leuke tip voor volgend jaar.

En dan hebben we natuurlijk de knakworstjes in balderdeeg. Vroeger als kind was ik hier dol op. Je kan mij bijna niet gelukkiger maken dan deze te serveren tijdens een feestje. Dus deze kon natuurlijk niet missen tussen de oud en nieuw snacks. Een heerlijk simpel recept, maar ik denk dat je hier iedereen een plezier mee doet.

Om natuurlijk de home made chips niet te vergeten. Dit is een echte treat en de oven doet het meeste werk. Je kan lekker variëren met kruiden en alle soorten maken die je zelf wilt.

Ten slotte de oliebollencake. Een makkelijke oplossing voor het oliebollenbeslag wat misschien nog over is, of als je even geen zin hebt in het frituren. Je kan het net als de oliebollen heel de avond eten. Of natuurlijk op 1 januari stiekem mee ontbijten.

Voor een aantal smeersels op tafel kan je kijken bij de post 3x tapenade of bij de komkommersalade en de kerrie-hamsalade. Oftewel: genoeg suggesties voor een hoop heerlijke hapjes en voor een gezellige avond!

Alvast voor iedereen de allerbeste wensen en maak er weer een mooi jaar van! Op naar 2019!


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 31-12-2018 om 08:52.

Reacties:

Greet schreef op 31-12-2018 om 11:08:
Hoop dat er veel nieuwe en lekkere recepten komen in 2019❗️


Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.