<< Terug

Week zonder vlees

/storage/photos/2022/Leefstijl/1646679506.jpg

Van de week is het weer de week zonder vlees. Voor de één is het een week aanpassen en voor de ander is dit heel normaal. Toch is het goed om af en toe stil te staan bij wat wij allemaal gebruiken en verbruiken.
Door dit een week te doen bespaar je natuurlijk op de vleesproductie, maar je bespaart ook uitstoot en waterverbruik. Let er wel op dat je niet te veel vleesvervangers gaat gebruiken, want dan wordt de besparing helaas weer minder. Af en toe kan natuurlijk wel, iets nieuws uitproberen is altijd leuk en verrassend.
Naast alles wat je bespaart is het ook goed om stil te staan bij het leed wat regelmatig voorkomt in de dieren industrie. En natuurlijk kan je ook nadenken over andere alternatieven zoals dieren die vrij kunnen rondlopen, ook werkelijk grazen en geen graanvoer krijgen en hierdoor ook gezonder vlees en andere producten produceren.
Behalve dus een week geen vlees eten is het direct een kans om na te denken wat je verder door impact kan hebben als je hierna besluit om wel weer (regelmatig) vlees te eten. En onthoudt variatie is altijd de beste keuze! (Als je het mij vraagt) En zorg voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Want wist je dat het eten van voornamelijk rood vlees een extra belasting kan zijn voor je darmen? Dat veel mensen niet tegen melkproducten kunnen en dat hierdoor je slijmvlies kan worden aangetast? En dat variatie natuurlijk altijd goed is, dus ook met vlees.
Een aantal heerlijke vleesvervangers zijn bijvoorbeeld oesterzwammen of andere paddenstoelen en noten en zaden.

Dus ga jij de uitdaging aan? Kies je er van de week bewust voor om vlees te laten staan?
Dan biedt ik natuurlijk altijd een helpende hand met een aantal recepten. Een aantal heerlijke voorbeelden vindt je hieronder!

Ovenfriet
Gebakken aardappelen
Aubergine stoof
Aubergine pizza
Gnocchi ovenschotel
Polentabolletjes in tomatensaus
Foe yong Hai
Rijstnoedels met groente
Boontjes salade met quinoa


En twijfel je nog over de lunch, vervang je vlees hier door groente. Zo krijg je ook weer gelijk meer groente binnen. Wil je wel graag beleg op je brood of je crackers denk dan aan groente spreads die je zelf kan maken.

Succes van de week!

 


Geschreven door Fiona, gepubliceerd op 08-03-2022 om 06:46.

Reageer:
* Wordt weergegeven bij je bericht.
* Wordt niet weergegeven bij je bericht.
Onthoud naam en e-mailadres voor je volgende bezoek.