Spareribs uit de Dutch oven

Spareribs uit de Dutch oven

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP

Behalve chocolade is er nog iets waar ik mijn vader enorm blij mee kan maken en dat is met een goede sparerib. Een sparerib die van het bot valt en die lekker van smaak is. Dat is met dit recept goed gelukt. Je moet er de tijd voor nemen, de marinade is het lekkerst als die zeker 24 uur heeft staan trekken en daarna gaat de pan nog voor 1,5 tot 2 uur op de barbecue. Maar als het er dan vanaf komt dan weet je dat het alle moeite waard is. Om dit recept te perfectioneren hebben we dit recept mega vaak gemaakt, verschillende recepten gecombineerd en uitgeprobeerd. Met alle kennis die ik daaruit heb opgedaan ben ik tot dit recept gekomen. En omdat deze zo lekker is wil ik dit recept zeker met jullie delen voor vaderdag!

Ingrediënten:

  • 1 sparerib
  • 6 eetlepels ketjap (glutenvrij)
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 750 ml cola.

Bereiden;

  1. Zorg voor een afsluitbaar bakje waar de spare rib in past, dit is het makkelijkst met de marinade.
  2. Verdeel de ketjap over de rib en smeer dit in met een kwastje.
  3. Doe dit nog een aantal keer over de 24 uur verspreid zodat de smaak er goed intrekt.
  4. Verdeel na een paar uur de bruine suiker over de spare rib.
  5. Blijf het insmeren met de ketjap herhalen.
  6. Leg de sparerib in de Dutch oven, samen met al het vocht.
  7. Meet de 750 ml cola af en giet dit naast de spare rib.
  8. Het is de bedoeling dat de spare rib gaat drijven.
  9. Verwarm de barbecue op 150-180 graden.
  10. Zet de pot in de barbecue voor in ieder geval 1,5 uur maar als je ze super mals wilt hebben kan je ze ook 2 uur laten staan.
  11. Pas op de Dutch oven is gloeiend heet, maar je kan wel lekker genieten van de spare rib!

Alle producten zijn low-FODMAP.


Chocolade vanille cupcakes

Chocolade vanille cupcakes

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch

Chocolade is altijd een goed idee! Als ik iets moet maken voor vaderdag, dan kan het niet dat het geen chocolade heeft. Ik kan erg genieten van chocolade, maar mijn vader vindt dit nog veel lekkerder! Als je de liefde voor chocolade deelt dan moet je dit recept echt een keer maken!

Ingrediënten:

  • 120 ml lactosevrije melk
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel (glutenvrij)
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 120 gram plantaardige boter
  • 4 eieren
  • 20 gram pecannnoten
  • 20 gram chocolade (delicata puur)
  • snufje zout
  • chocolade cupcake: 1 eetlepel chocolade poeder.
  • cupcake stapel: 1/2 banaan
  • chocolade over de cupcakes: 60 gram chocolade (delicata puur) een scheut melk (lactosevrij).

Bereiden:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Smelt de boter.
  3. Meng de droge ingrediënten in de mengkom.
  4. Snij of breek de pecannoten en snij ook de chocola de in kleine stukken.
  5. Scheidt de eieren en klop zowel het wit als het geel op.
  6. Meng de boter en melk met de droge ingrediënten en schep het eiwit en eigeel door het beslag.
  7. Voeg als laatst de chocoalde en de pecannoten toe.
  8. Verdeel het beslag over 2 schalen en voeg bij 1 schaal een eetlepel chocoladepoeder bij.
  9. Meng de chocolade goed door het beslag.
  10. Verdeel het beslag met ongeveer 1 grote eetlepel of ijslepel over de cupcake vormen.
  11. Zet ze in de oven voor 15-20 minuten op 180 graden.
  12. Laat de cupcakes goed afkoelen.
  13. Snij de banaan in dunne plakjes.
  14. Snij de bollingen van de cupcake als ze erg omhoog zijn gekomen.
  15. Verdeel de banaan plakjes op de onderste cupcake en zet de volgende erop.
  16. Smelt de chocolade met de melk op een laag vuur.
  17. Schenk deze over de cupcake toren heen.
  18. Laat de chocolade weer afkoelen.
  19. En daarna kan je lekker genieten!

30 gram chocolade is toegestaan, hier kom je net niet aan, maar probeer er dus niet te veel in één keer te eten. Let erop dat de banaan niet te rijp is, dan is hij niet meer low-FODMAP. Controleer alle verpakte producten op verborgen FODMAP's.


Papadums met gehakt

Papadums met gehakt

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP

Sinds ik de papadums heb ontdekt eet ik dit regelmatig. Ik maak iedere keer weer een andere variatie en probeer met verschillende smaken te experimenteren. Dit zorgt er voor dat het binnen het FODMAP-dieet toch leuk blijft en je bezig blijft met het ontdekken van nieuwe smaken.

Ingrediënten:

  • 250 gram half om half gehakt
  • 4 papadums
  • het groen van een bosui
  • 1/2 krop sla
  • 10 cm komkommer
  • 4 cherry tomaten
  • 2 radijsjes
  • peper en zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder.

Bereiden:

  1. Snij alvast de bosuit zodat deze meegebakken kan worden met het gehakt.
  2. Rul het gehakt gaar en voeg alvast de paprikapoeder, kerriepoeder en zout en peper toe.
  3. Voeg de bosui toe als het gehakt gaar is.
  4. Snij ondertussen de sla, komkommer, cherrytomaten en de radijsjes.
  5. Bereide de papadums volgens de verpakking.
  6. Ik smeer ze in met olie en plaats ze in de magnetron, dit vind ik de makkelijkste manier.
  7. Doe de sla op de papadums en voeg daarna de gehakt en alle andere ingrediënten toe.
  8. Genieten maar!
  9. Avocado is een heerlijke toevoeging als je dit in huis hebt.

Controleer altijd alle ingrediënten, in principe zijn alle ingrediënten low-FODMAP.

 


Sinaasappel munt water

Sinaasappel munt water

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, vegan

In de zomer vind ik het heerlijk om water met een smaakje te drinken. Ik probeer veel te varieren, maar ik heb mijn favorieten. Dit is er zeker een van! De sinaasappel geeft een mooie smaak aan het water en door de munt wordt het lekker fris. Ideaal voor een warme dag of als je een keer iets anders wilt drinken.

Ingrediënten:

  • 1/2 sinaasappel
  • 2 takjes munt.

Bereiden:

  1. Zorg voor een fles of karaaf van 0,5 liter.
  2. Doe hier de sinaasappel in, in stukken en de munt.
  3. Zet het water voor minimaal 1 uur in de koelkast, maar na een nacht in de koelkast is hij het lekkerst.
  4. Nu lekker genieten!

Alle producten zijn low-FODMAP.


Zomerse maaltijd salade

Zomerse maaltijd salade

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP

Deze salade is gebaseerd op het concept van de caesar salade. Omdat ik het recept wel low-FODMAP wilde houden voldoet hij haar niet helemaal aan, maar dat maakt de salade zeker niet minder lekker. Ik heb in het recept gekozen voor een 3 kleuren sla, omdat dit gezellig staat, maar ook omdat ik last krijg van mijn buik als ik te veel ijsbergsla eet. Je kan het recept wel met andere soorten sla maken, maar ik heb daarom voor deze versie gekozen. Het fijne is dat je de croutons kan maken van left over brood restjes. Ik had nog brood over van het broodbakken en dit gebruikt, maar je kan ook een glutenvrije boterham gebruiken. Blijf wel de tijd in de oven in de gaten houden. Het kan erg verschillen, de 10 minuten in het recept zijn een indicatie tijd.

Ingrediënten:

  • 3 kleuren salade, ongeveer 75 gram.
  • 1 kippendij
  • kruiden kippendij: zout, peper, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel paprikapoeder.
  • 75 gram spekjes
  • brood voor de croutons (glutenvrij/low-FODMAP)
  • kruiden croutons: zout, Italiaanse kruiden, olijfolie.
  • 10 cm komkommer
  • 8 cherry tomaten
  • het groen van één bosui
  • 1 eetlepel zaden
  • 50 gram oesterzwammen
  • 1 eetlepel kaas (oud belegen of lactosevrij)
  • saus: 1 eetlepel mayonaise, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel ahonrsiroop.
  • Bieslook en Peterselie
  • Kiemen.

Bereiden:

  1. Verwarm de oven op 220 graden.
  2. Snij het brood in stukjes en verdeel hier de olijfolie, zout en Italiaanse kruiden overheen.
  3. Zet de schaal met brood in de oven voor ongeveer 10 minuten, maar blijf dit controleren.
  4. Rooster de zaden en zet deze apart.
  5. Bak de oesterzwammen gaar en zet ze ook apart.
  6. Snij de kippendijfilet fijn en verdeel de kruiden hierover.
  7. Bak deze in een pan gaar, met boter (plantaardig) of olijfolie. Zet ze apart als ze gaar zijn.
  8. Bak hierna de spekjes gaar.
  9. Zet de spekjes apart als ze gaar zijn.
  10. Snij de sla, tomaten, komkommer en bosui fijn.
  11. Maak de saus voor de salade.
  12. Die de salade en rauwkost in de schaal.
  13. Verdeel de andere producten over de salade en giet dan de saus erover.
  14. Verdeel dit goed.
  15. Voeg hierna de kaas, kiemen en croutons toe.
  16. Voeg als laatst een paar takjes bieslook en peterselie toe.
  17. Nu lekker genieten van een lekkere salade!

Met alle hoeveelheden blijf je onder de maximum aantallen binnen het low-FODMAP dieet. Controleer wel altijd alle verpakte producten op verborgen FODMAP's.


Appeltaart pakketjes van de barbecue

Appeltaart pakketjes van de barbecue

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch

Ook bij een barbecue hoort natuurlijk een lekker toetje. Soms wil je er even op wachten, maar deze versie is snel klaar! Binnen een paar minuten als de appeltjes zachter zijn geworden kan je hier lekker van genieten! Appeltaart is iets waar in vroeger enorm van kon genieten, nu eet ik niet veel appel meer en probeer ik door deze kleine hoeveelheden met heerlijke variaties toch van de smaak te genieten. Het recept is voor 2 pakketjes dus je kan er gemakkelijk meer van maken. Geniet je lekker mee?

Ingrediënten:

  • 1/2 appel (zoet)
  • 2 flinke klonten boter (plantaardig)
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel kanieel
  • 5 walnoten
  • citroensap.

Bereiden:

  1. Snij de halve appel in kleine stukjes en verdeel die over 2 vellen alluminium.
  2. Verdeel de suiker en de kaneel over de pakketjes.
  3. Breek de walnoten in kleine stukjes en verdeel deze ook over de pakketjes.
  4. Meng alles voorzichtig door elkaar.
  5. Doe nu de boter erbij.
  6. Zet de pakketjes aan de zijkant van de barbecue anders brand de suiker aan.
  7. Controleer ze na ongveer 5 minuten om te kijken of het goed gaat.
  8. Blijf dit dan regelmatig doen om verbranden te voorkomen.
  9. Hierna lekker genieten en even de appel laten afkoelen!

Appel is tot ongeveer 20 gam low-FODMAP. Dit is ongeveer een kwart appel. Weeg dit wel af zodat je er niet overheen gaat. De andere producten zijn low-FODMAP. Controleer wel altijd de verpakte producten op verborgen FODMAP's.


Gegrilde aubergine van de barbecue

Gegrilde aubergine van de barbecue

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch, vegan

Groente wordt steeds normaler op de barbecue. Als we gaan barbecuën is het vaak niet meer weg te denken. De gegrilde aubergine in dit recept kan je dan ook niet weg laten van de barbecue. De aubergine geeft voor mij altijd een zomerse tint aan een recept, dus dat mag zeker niet missen bij een barbecue. Het recept is niet moeilijk en halveren en vermenigvuldigen is ook echt heel makkelijk. Ik zal per schijfje vertellen wat ik heb gedaan dan kan je dit iedere keer herhalen.

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • zout
  • olijfolie
  • Italiaanse kruiden.

Bereiden:

  1. Snij de aubergine in schijfjes/plakjes (ongeveer 0,5 cm dik).
  2. Verdeel ze over een bord of een snijplank.
  3. Verdeel over elk schijfje een klei beetje olijfolie en smeer dit uit met bijvoorbeeld een kwastje.
  4. Verdeel dan de zout en italiaanse kruiden.
  5. Leg ze op de barbecue en houd ze goed in de gaten.
  6. Ze hebben weinig tijd nodig dus na 1-2 minuten kan je ze omdraaien en daarna zijn ze klaar.
  7. Lekker genieten!

Aubergine is tot 75 gram low-FODMAP, hier blijf je onder. De andere producten zijn low-FODMAP.


Feestelijke cheesecake

Feestelijke cheesecake

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP, vegetarisch

Fiona kookt 1 jaar en dat verdient een feestje! En bij een feestje hoort een heerlijke feesttaart! Deze heerlijke cheesecke is gemaakt met producten die FODMAP-proof zijn, glutenvrij en lactosevrij zijn. Het is een heerlijke smaaksensatie en echt genieten. Een echte feesttaart dus!

Ingrediënten:

De bodem:

  • 150 gram koekjes (Schär Digestive)
  • 100 gram plantaardige boter.

De vulling:

  • 350-400 gram lactosevrije/vegan roomkaas
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 75 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 eigeel.

De caramel voor in de cheescake:

  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 ml lactosevrije slagroom
  • 3 eetlepels water.

De versiering:

  • een handje pecannoten
  • een halve appel (ongeveer 45 gram)
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1/2 theelepel citroensap.

Chocoladesaus:

  • 7 stukjes pure chocolade (Delicata AH)
  • een klontje plantaardige boter
  • een flinke scheut lactosevrije slagroom.

De caramelbrokken:

  • 33 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel water

Bereiden van de taart:

  1. Trek er ruim de tijd voor uit om het recept te bereiden. De bodem moet een half uur afkoelen, de taart een uur bakken en je laat hem daarna ongeveer 4 uur in de oven staan. Je oven moet dan 5 uur vrij zijn.
  2. Begin met het maken van de bodem.
  3. Smel de boter in een pannetje en verkruimel de koeken in je keukenmachine.
  4. Zorg ervoor dat de bakvorm goed is ingevet.
  5. Meng de boter en de verkruimelde koek door elkaar.
  6. Plaats deze op de bodem van je bakvorm en druk dit met de achterkant van een lepel plat.
  7. Laat de bodem nu voor minimaal 30 minuten afkoelen.
  8. We gaan nu de vulling maken, hiervoor heb ik een keukenmachine gebruikt zodat je niet alles zelf door elkaar hoeft te mengen.
  9. We beginnen met het maken van de caramelsaus.
  10. Doe 100 gram suiker in een steelpannetje, voeg hier 3 eetlepels water aan toe.
  11. Meng dit goed door elkaar en laat dit koken. TIjdens het koken zie je dat het van kleur verandert, haal de caramel van het vuur als het licht bruin kleurt.
  12. Verwarm ondertussen alvast de slagroom.
  13. Voeg de slagroom bij de caramel, let op dit gaat schuimen!
  14. Meng dit goed door elkaar en bewaar dit even apart (in bijv. een litermaat) zodat dit dalijk door het mengsel kan.
  15. Verwarm de oven op 160 graden.
  16. Doe in een mengkom de roomkaas.
  17. Voeg hier de suiker en de vanillesuiker aan toe.
  18. Scheid één ei en zorg ervoor dat het eigeel in de mengkom komt.
  19. Voeg de andere twee eieren hier ook aan toe.
  20. Zorg ervoor dat het keukenmachine door blijft gaan met mengen.
  21. Zet hem na een aantal minuten stil en zorg ervoor dat alles aan de randen weer in het mengsel zit en laat hem dan nog een aantal minuten draaien.
  22. Haal de bakvorm uit de koelkast.
  23. Giet het mengsel van de roomkaas over de bodem en verdeel dit egaal.
  24. Zet dit in de oven op 160 graden voor 60 minuten. Doe hierna de oven niet open maar laat de taart nog 4 uur in de oven staan.

 

Bereiden van de versiering:

  1. We beginnen met het maken van de caramel, deze moet een tijdje uitharden.
  2. Doe 33 gram suiker in de steelpan en doe hier 1 eetlepel water bij.
  3. Meng dit goed door elkaar en breng dit aan de kook.
  4. Als de caramel licht bruin kleurt giet je het op een bakpapiertje zodat het kan uitharden. Hierna kan je hem kapot slaan.
  5. Nu gaan we de chocoladesaus maken, dit moet au bain mairie, dit kan door een schaal op een pan water of door 2 pannen die in elkaar passen. Kijk voor jezelf wat je het handigst vindt.
  6. Breek 7 stukjes chocolade, doe hier een klontje boter bij en een scheutje slagroom.
  7. Als je merkt dat de chocolade te dik is kan je er beetje bij beetje meer slagroom bij doen.
  8. Blijf dit goed roeren zodat er niets aanbrand.
  9. Doe de chocolade in een spuitzak als deze is gesmolten.
  10. Schil hierna de appel en snij deze in kleine stukjes.
  11. Doe hier de bruine suiker en het citroensap bij.
  12. Meng dit goed door elkaar.

Het opmaken van de taart:

  1. Haal de taart na 5 uur uit de oven.
  2. Nu gaan we aan de slag met het leuke stuk, het versieren.
  3. Begin met de chocoladesaus, dit kan op veel manieren, ik heb gekozen voor verticale strepen.
  4. Verdeel nu de appel en de pecannoten over de taart.
  5. Breng dan nog een keer de chocoladesaus aan, nu misschien via horizontale strepen.
  6. Prik de kapotgeslagen caramel aan op de taart.
  7. Zet de taart minimaal een uur in de koelkast zodat hij kan afkoelen.
  8. En nu, genieten maar!

De Digestive koeken van Schär zijn FODMAP gecertifeceerd. De lactosevrije/vegan roomkaas, er zijn veel verschillende soorten tegenwoorden, zoals van Arla, MinusL of de vegan versie van Violife. Ik heb voor dit recept de vegan versie gekozen, deze heeft vrij weinig extra toevoegingen en werkt met producten waar je de naam van kent. Vanuit de FODMAP wordt er aangegeven dat je ook gewone roomkaas kan gebruiken. Kijk voor jezelf welke versie er voor jou het best aansluit bij jouw dieet. De slagroom van MinusL bevat behalve lactase geen toevoegingen. Ik heb er geen last van als ik deze gebruik. Appel is nieuw toegevoegd in het FODMAP-dieet, 20 gram is toegestaan. Ik heb voor de hele taart 45 gram gebruikt, als je niet in één keer de halve taart opeet is het geen probleem. De taart bevat vrij veel suiker, door alle caramel en toevoegingen. Het FODMAP-dieet is niet suikervrij, maar uit ervaring weten we wel dat suiker een trigger kan zijn. Hou hier rekening mee met het eten van de taart.

 


Cookie cheescake brownie taart

Cookie cheescake brownie taart

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP

Koek, cheesecake en brownie. Die combinatie kan niet anders dan lekker zijn! Alle lekkere elementen bij elkaar zorgt voor een monster lekkere taart, zoals wij dat thuis noemen. Een klein stukje taart is vaak al voldoende om er lekker van te genieten.

Ingrediënten:

Koek:

Cheesecake:

  • 150 gram lactosevrije of plantaardige roomkaas
  • 1 ei
  • 40 gram suiker
  • 1 eetlepel amandelmeel.

Brownie:

  • 100 gram plantaardige boter
  • 100 gram pure chocolade (delicata puur)
  • 75 gram suiker
  • 25 gram zelfrijzend bakmeel (glutenvrij)
  • 25 gram chocolade poeder
  • 1/2 theelepel xanthaangom
  • 2 eieren.

Bereiden:

De koek:

  1. Smelt de boter op een laag vuur.
  2. Meng alle droge ingrediënten door elkaar.
  3. Meng hier de gesmolten boter (afgekoeld) en het ei doorheen.
  4. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat dit minimaal een half uur afkoelen in de koelkast.
  5. Verwarm daarna de oven op 180 graden.
  6. Vet de vorm in en plaats op de onderkant bakpapier.
  7. Rol het koekjesdeeg uit zodat het in de vorm past.
  8. Bak dit alvast in de oven op 180 graden voor 15 minuten.
  9. Laat dit hierna goed afkoelen.

De cheesecake:

  1. Zorg ervoor dat je een schaal hebt waar je goed in kan mengen of waar je een mixer in kan gebruiken.
  2. Doe alle ingrediënten bij elkaar en meng dit goed door elkaar, het liefst met een mixer.
  3. Zorg ervoor dat het een geheel is en dat er geen klontjes meer inzitten.
  4. Als de koeklaag goed is afgekoeld kan deze laag op de koeklaag.

De Brownie:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Smelt de boter en de chocolade op een zacht  vuurtje.
  3. Meng alle droge ingrediënten door elkaar en zorg dat er geen klontjes meer inzitten.
  4. Laat de boter en chocolade een beetje afkoelen en voeg die bij het mengsel samen met de eieren.
  5. Meng dit luchtig door elkaar (schep het door elkaar).
  6. Giet dit op de cheesecake laag en zet het in de oven voor 15 minuten op 180 graden.

Laat de taart goed afkoelen en hierna kan je er lekker van genieten!

Dit recept is low-FODMAP, het is wel belangrijk dat je alle verpakte materialen controleert op verborgen FODMAP's. Te veel suiker is nooit  goed, dus probeer de taart niet in één keer op te eten. 30 gram chocolade is low-FODMAP, als je de taart in 4 stukken zou verdelen zou je hier onder blijven.


Jambalaya

Jambalaya

Lactosevrij, glutenvrij, FODMAP

Jambalaya is een recept dat mijn moeder vroeger veel maakte. Ik kon er ook heerlijk van genieten. De geuren die al vroeg in de keuken kwamen en dan de heerlijke smaken als je het eenmaal kon eten. Dit recept wil ik jullie dan natuurlijk ook niet achterhouden. Het is geen recept waarvoor je uren in de keuken moet staan, maar het is wel fijn als de smaken een beetje in elkaar kunnen trekken. Hieronder vind je alles voor de fodmap vriendelijke versie van Jambalaya.

Ingrediënten:

  • 50 gram spekjes
  • 100 gram garnalen
  • 1 rode paprika
  • groen van een bosui
  • 5 tomaten
  • 4 cherry tomaten
  • 1 theelepel tomatenpasta
  • 1 kopje (ongeveer 100 gram) rijst.
  • 200 ml water
  • 0,5 blokje bouillon (kippenbouillon)
  • knoflookolie
  • peterselie

Kruiden:

  • 1 eetlepel paprika kruiden
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel tijm
  • zout en peper.

Bereiden:

  1. Snij alle groente alvast fijn zodat je dalijk door kan gaan.
  2. Bak de spekjes alvast gaar, doe dit in een klein scheutje knoflookolie.
  3. Voeg de bosui en de paprika als eerst toe en bak deze ook een beetje gaar.
  4. Voeg hierna de tomaten en de tomatenpuree toe.
  5. Meng dit goed door elkaar.
  6. Voeg alle kruiden toe en bak dit even mee.
  7. Voeg nu het water en de bouillon toe.
  8. Hierna voeg je de rijst toe, deze gaart in dezelfde pan.
  9. Roer alles nog een keer door elkaar en zet het vuur iets lager.
  10. Voeg als laatste de garnalen toe.
  11. Laat dit pruttelen totdat het vocht weg is, dit zal ongeveer 20-30 minuten duren.
  12. Je kan dit best af en toe even doorroeren.
  13. Voeg voor het opdienen de peterselie toe.
  14. Nu kan je lekker genieten!

De ingrediënten zijn allemaal low-FODMAP. Waar je voor moet oppassen is het bouillon blokje, de ingrdiënten hiervan willen nog wel eens veranderen. Het is belangrijk om dit iedere keer weer te controleren. Ben je gevoelig voor kruiden dan is het verstandig om minder paprikapoeder toe te voegen aan het recept.